Един от най-ефективните начини да подобрите живота си е да си

...
Един от най-ефективните начини да подобрите живота си е да си
Коментари Харесай

7 житейски урока от Джим Рон

Един от най-ефективните способи да подобрите живота си е да си намерите наставник. Той може да бъде някой специфичен преподавател, който има повече опит от вас - в специалността, сектора, образованието, даже развъждането на деца... Като се учите от него, ще избегнете неточности. Тази личност ще ви въодушевява да предприемете дейности.

Хубавото в днешно време е, че можем да си намерим наставник на доста места, в това число посредством книгите и аудио и видео записи. Не е наложително да го познаваме персонално. Така няма да ни коства доста, само че може да ни даде много.

Ето и предложение:  Джим Рон . Кой е той?

Рон е американски бизнесмен, създател и мотивационен преподавател, роден през септември 1930 година в щата Вашингтон и умрял на 79-годишна възраст през 2009 година Започва кариерата си, работейки като продавач в магазин на Sears. След известно време другар го кани на лекция на бизнесмена Джон Ърл Шоуф. През 1955 година се присъдениява към бизнеса с директни продажби на Шоуф в компанията AbundaVita. Работи като дистрибутор две години. След това продължава работата си на търговец в друга компания - Nutri-Bio. През 60-те години бизнесът се разраства в Канада, Рон е нараснал до вицепрезидент. След това Nutri-Bio излиза от пазара, а Рон е поканен да приказва обществено на среща на американския " Ротъри клуб ". Приема, и речта му много се харесва. Не след дълго стартират да го канят да приказва и на други събития - работни обяди. През 1963 година изнася в хотел в Бевърли Хилс първия си обществен семинар, където споделя философията си за живота и триумфа в бизнеса. След това стартира да пътува из страната, изнасяйки семинари. През 70-те години прави поредност от лекции за чиновниците на Standard Oil. 

Днес Джим Рон е считан за един от най-хубавите американски житейски и бизнес философи. В това е убеден и Бо Нардин, създател в уеб страницата Lifehack.org, който признава, че е доста повлиян от ученията на Рон. " Да се учим от Рон е същинска благословия, без значение дали желаеме да подобрим персоналния живот, финансите, умения си за другарство или здравето ", счита Нардин. 

Ето седем житейски уроци от Джим Рон. 

1. Всичко стартира от нас самите. 

„ За да се промени нещо, първо вие би трябвало да се измененията. ”  

Може стопанската система да е неприятна, фамилията ни да е разрушено, политиците да са корумпирани, само че това няма огромно значение! Тъй като не може нищо да направим по тези въпроси, не си коства да се оплакваме. Но в контрола на всеки човек е самичък да усъвършенства живота си. Можем да променим финансовото си положение като опитаме да научим нови умения - в никакъв случай не е късно. Можем да подобрим здравето си като спортуваме; да подобрим връзките си с колегата като приказваме намерено за проблемите. 

И по този начин, какви промени ще предприемете през днешния ден?

2. Не спирайте да се учите.

„ Формалното обучение ще ви даде работа, а чрез самообразованието ще натрупате положение. ” 

Спрем ли един път да се учим, изпадаме в незначителност. Няма нищо неприятно във формалното обучение, само че постоянно няма никакво значение какво сме приключили. Рон счита, че не е значимо каква позиция заемаме. Важното е в каква посока желаеме да вървим. Предложения: запишете се на курсове за нови умения, четете вдъхновяващи книги, започнете да мислите по-предприемчиво. Това значи непрекъснато да научавате нови неща, с цел да подобрявате живота към себе си.

3. Спрете да отлагате.

„ Това, което е елементарно за правене, е също толкова лесно да не се прави. ”  

Когато започваме нещо ново, да вземем за пример да учим нови умения от интернет, или нов език, първоначално се чувстваме претоварени. Но всичко става елементарно, когато го вършим малко по малко. Спомнете си по какъв начин сте се научили да карате колело. Не е станало с гледане, а с каране. Така е с ученето - няма по какъв начин да останем без ожулени колена.

Лесно е да кажем, че сме прекомерно остарели, или прекомерно млади, с цел да стартираме бизнес. Лесно е да си мислим, че нямаме време да спортуваме. Престанете да отлагате! Направете първата крачка...след това втората...третата...и просто продължавайте напред.

4. Грижете се за себе си. 

" Грижете се за тялото си. То е единственото място, където би трябвало да живеете. ” 

Рон ни учи, че с цел да се радваме на живота и триумфите, би трябвало да се усещаме добре в тялото си и да сме в добра форма. Затова, отидете през днешния ден на фитнес. Бъдете по-внимателни какво слагате в устата си. Направете тялото си мощно. То е най-ценното място където се намираме през живота си. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР